Bouw mee!

header-3

 

Bouw mee aan een groene toekomst

Nu is de tijd van transitie en bewustwording aangebroken, als we direct aan de slag gaan en onze verantwoordelijkheid nemen. De initiatiefnemers verenigen zich en kweken de eerste partijen klimaat adaptieve struiken om eindelijk volgens het verouderde Kyotoprotocol aan de klimaatdoelstellingen te werken. Hierdoor ontstaat ook een echt voorbeeld om eind 2015 tijdens de klimaattop in Parijs deze conferentie inhoud te geven. Parijs heeft opnieuw een goede reputatie nodig, waar we samen voor kunnen zorgen.

Iedereen die achter het plan staat wordt vermeld (niet verplicht) in het register van de Stelling 2.0 en deelt mee in het eigendom van houtopstanden volgens de Boswet. Het register van participanten wordt onderverdeeld in supporters, contribuanten en sponsoren.

Op transparante wijze wordt inzichtelijk hoe het themapark bekostigd en beheerd wordt, van iedere € 10,- wordt 2,5 m² aangelegd en vijf jaar onderhouden, waarna systematisch biomassa geoogst wordt. Zo ontstaat tevens een onuitputtelijk energieveld voor veel huishoudens in de Metropoolregio. Deze opbrengstcomponent wordt vanuit maatschappelijk aanbesteden georganiseerd. Voorbeeld: Als je in je leven 40 keer doneert laat je 100 m² compensatiegroen na.

Daarnaast is een project lijst, waarop overheden, stichtingen en landgoedeigenaren beschikbare ruimte aan kunnen geven. De innovatieve bosvorming voldoet aan de boswet en het Kyotoprotocol.